آموزش

آموزش کامل طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور)

طرز تهیه شیره انگور

شیره انگور سنتی خوشمزه، مفید و مقوی

در منابع طب سنتی ایرانی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می‌نامند. طبیعت این خوراکی، گرم و تر است و بیشتر افراد می‌توانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست می‌کنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.
شیره نیز همانند خود انگور دارای مقادیری از ویتامین آ، ب و ث است و مصرف آن نیازهای بدن را به این ویتامین‌ها تأمین می کند. یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده‌ی غذایی در درمان و تسکین بیماری‌های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه‌ی غذایی تان باز کنید.

طرز تهیه شیره انگور مراحل خاص خود را دارد که هر چه این مراحل با دقت بیشتری انجام شود شیره مرغوب تر و خوش رنگ و زلال‌تر می‌شود.
بهتر است شیره انگور را به روش سنتی درست کرد تا از کیفیت بیشتری برخوردار باشد.      

در این پست با آموزش طرز تهیه شیره انگور در خدمت شما دوستان عزیز هستم. با ما همراه باشید…

طرز تهیه شیره انگور
شیره انگور خانگی

آموزش طرز تهیه شیره انگور

مواد لازم برای تهیه شیره انگور

انگوربه میزان دل خواه
خاک مخصوص دوشاب۱/۸ وزن انگور

اول از همه این نکته را مدنظر داشته باشید که در روشی که آموزش خواهیم داد، همه چیز با رعایت نکات بهداشتی انجام می‌شود اما در تهیه شیره انگور به روش کاملا سنتی، تا این حد به جزییات توجه نمی‌شود.

طرز تهیه شیره انگور خانگی

  1. برای تهیه شیره انگور خانگی ابتدا انگورها را شسته و دانه کنید. در روش سنتی، انگور را با خوشه درون تشت‌های بزرگ می‌ریزند.  
  2. سپس با استفاده از دستگاه آبمیوه‌گیری، آب انگور را بگیرید. در روش سنتی پاچه‌های شلوار را بالا زده، چکمه می‌پوشند و داخل تشت بزرگی که مخصوص دوشاب‌گیری است ایستاده و با پا انگور‌ها را فشار می‌دهند و و آب‌شان را می‌گیرند.  
  3. بعد از اینکه آب انگور را گرفتید، آن را درون صافی بریزید تا آب انگور خالص به دست بیاید.  
  4. در مرحله بعدی، تفاله‌های انگور را درون یک صافی خیلی محکم بریزید تا اگر آبی درون تفاله‌ها باقی مانده، گرفته شود.  
  5. آب انگور‌ را درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید.  
  6. قبل از به جوش آمدن آب انگور و زمانی که در اطراف قابلمه حباب‌هایی ایجاد شد؛ شروع به ریختن خاک کنید.  
  7. با دست، کم‌کم از خاک برداشته و داخل قابلمه ریخته و هم بزنید و کف روی آن را جمع کنید. این کار باعث می‌شود که هم ترشی دوشاب گرفته شود و هم دوشاب صاف و شفاف شود.  
  8. بعد از گرفتن کف شیره انگور، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را از روی حرارت برداشته و حداقل حدود ۱۰ الی ۱۲ ساعت صبر کنید تا شیره صاف شود.   
  9. پس از گذشت این مدت زمان، کف روی قابلمه را آرام برداشته و دور بریزید.  
  10. حالا با یک ملاقه بزرگ، آب انگور صاف‌شده را به ظرف دیگری منتقل کنید.  
  11. دقت کنید که مواد ته‌نشین شده کف قابلمه را تکان نداده و برندارید.  
  12. دوباره آب انگور صاف‌شده را داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا اگر ناخالصی دیگری باقی مانده، ته قابلمه قبلی باقی بماند.  
  13. در این مرحله؛ آب صاف‌شده انگور را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و کف مختصری که هم دارد باز بگیرید.   
  14. در عین حال که مواظب هستید مواد سرریز نشوند، اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهد.  
  15. وقتی دوشاب به غلظت رسید، کار دوشاب پزان تمام است.

در آذربایجان در مرحله آخر جوشیدن شیره انگور، میوه‌ای مانند “به” را درون دوشاب قرار می‌دهند تا همراه دوشاب بجوشد و طعم ترش و شیرین به خود بگیرد.  

شیره انگور سنتی
شیره انگور خانگی
شیره انگور سنتی را از کجا بخرم؟

شیره انگور (دوشاب) عرضه شده در فروشگاه پادنا به روش کاملا سنتی و بهداشتی تولید شده است.
برای خرید اینجا را کلیک کید.

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.